Rendelő

Holisztikus Medicina Alapítvány
Manuálterápiás Oktató Rendelő

VII. Erzsébet krt. 25-27. (8-as kapucsengő)

Tel.: (06)20/9774-863

Mi a MANUÁLTERÁPIÁS gyógyítás?

A modern manuális medicina alapját a csontkovács mesterség, az oszteopátia és a kiropraktika alkotja. A műfogások tanát, vagyis a manuális terápiát, az orvosok jelentősen továbbfejlesztették és tudományos alapokra helyezték. Így alakult ki a diagnosztikus és terápiás módszereket egyaránt tartalmazó manuális medicina. A támasztó-mozgatórendszer reverzibilis működészavarainak élettanával, kórélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik.
A tartó- és mozgatórendszer működészavarait az izületek csökkent vagy meg-növekedett mozgékonysága jelzi. A manuális medicinát az izületek csökkent mozgékonysága esetén használjuk, amelyhez az izmok merevsége, fájdalmassága társul.
A manuális terápia nem "csontrakás és reccsentés". Differenciált technikák egész arzenálját használja, amelyet különböző indikációk alapján alkalmaz nagyon részletes diagnosztikus vizsgálat után. Nagy hangsúlyt fektet a képalkotó eljárásokra, mint például a röntgen, CT, mágneses rezonancia, valamint egyes esetekben csontsűrűség vizsgálat.
A kezelés célja, hogy feloldja a blokkolódást és visszaállítsa az ízület normális mozgathatóságát. Ettől a beteg fájdalma, mozgáskorlátozottsága oldódik, általános közérzete, hangulata jelentősen javul.
Első alkalommal a vizsgálat és kezelés 1,5-2 órát is tarthat és rendszerint tart is, mert a terapeuta a gerincet csigolyáról csigolyára vizsgálja át minden mozgásirányban. Kérjük első jelentkezéskor hozza magával eddig készült leleteit, röntgen felvételeit, CT vagy MRI leletét (ha van).

Manuálterápiával gyógyítható problémák:

  • Hát, derék, nyak, váll, könyök, végtag fájdalmak;
  • Izom eredetű mozgáskorlátozottság;
  • Kéz, láb zsibbadás;
  • Ideggyógyász által kivizsgált fejfájás;
  • Kezdődő gerincsérv, vagy műtét utáni utókezelés

Copyright (c) 2002 - Holisztikus Medicína Alapítvány
1028 Budapest Táncsics Mihály u. 16., Tel: (06) 20/ 977-4863
K&H Bank: 10200823-22222459